Ženy dovezly 3. Místo z turnaje o pohár starosty Citov

30.08.2011 11:11

V sobotu 24. července jsme jely s holkama získat Pohár starosty z Citova. Nakonec jsme ho sice nezískaly, ale i tak se nám docela dobře dařilo a odvezly jsme si třetí místo

Ráno, když jsme vyjížděli, tak pěkně pršelo. Nikdo nevěděl, jestli se turnaj nakonec konat bude nebo nebude a taky jsme se docela báli, jak bude vypadat hřiště po celonoční bouřce… Po příjezdu do Citova jsme byli mile překvapení, protože hřiště bylo v pohodě a dokonce to vypadalo, že nám vyleze sluníčko.

Turnaj začínal v devět hodin. Po mrknutí na hlavní nástěnku jsme zjistili, že máme ve skupině 1. FC Přerov a pak taky Lvíčata a Kopačky Osek. Ve druhé skupině bylo pět týmů a to Lvice, Lolly Pops Brodek u Přerova, Nezdenice, Opatovice Býškovice (to byl jeden tým) a Žabky Tršice.

První zápas nám připadl se Lvíčaty. Hra byla docela vyrovnaná, holky se snažily, seč mohly. Přesto se nám dařilo pořádně odstřelovat jejich brankařku, až Zuzčina rána konečně prošla do jejich sítě. Radost jsme měli samozřejmě nesmírnou a snažily jsme se utkání ještě potvrdit jedním gólem, ale nakonec jsme skóre 1:0 alespoň podržely. Kluci byli na naší střídačce asi docela vynervovaní, protože po zápase jsme si vyslechly: „Holky nemůžete dát aspoň dva góly?, kdo to tady má do konce vydržet!!“ Lvíčata ale musíme pochválit, na to, že neměly stálou brankařku a chytala jim záložničce, se držely skvěle.

Další utkání jsme odehrály proti Kopačkám Osek. Zápas se rozehrál docela rychle a Peťa měla možnost hned zkraje otestovat v bráně svoje kvality. Holky se s tím nepáraly a pálily hlava nehlava. Párkrát se nám teda docela zatajil dech, ale naštěstí šly rány mimo bránu. Koncem prvního poločasu jsme otestovaly soupeřovu brankařku my, když jsme se dostaly k jejich bráně a byly jsme tři na dvě. Nakonec se nám podařilo jejich brankařku prostřelit a já jsem si tak konečně užila svou gólovou premiéru. J Od té chvíle jsme vedly 1:0 a holkám soupeřkám trochu začínaly povolovat nervy. Situaci nepomáhal ani fakt, že rozhodčí pískal, jak chtěl a neodpískal několik rukou, autů na obou stranách a podobně. Nejvyhrocenější situace nastala ve chvíli, kdy soupeřka nakopla balón, já jsem to schytala do nosu a rozhodčí odpískal faul, který nebyl. Osecká brankařka situaci už neunesla, docela sprostě mu vynadala a vyinkasovala žlutou kartu. Naštěstí zápas brzo skončil a tak jsme mohly utéct, než schytáme nadávky i my…

Na třetí zápas jsme nastoupily proti Přerovu. Nedalo se říct, že bychom měly z holek přehnaný respekt, ale fakt, že proti nám stojí holky hrající velký fotbal, nám zrovna nepomáhal. Holky na nás vytáhly běhavou taktiku a hrály opravdu rychlý fotbal. Neustále nám utíkaly a přehrály nás v přesnosti přihrávek a uměním se rychle a včas uvolnit. Ani při tomto zápase jsme si ale ostudu neudělaly, prohrály jsme sice 1:0, ale samy jsme měly dost šancí, a kdyby se nám podařilo jich využít a bránu trefit, mohl zápas dopadnout jinak. Coby kdyby se nestalo a tak jsme prohrály. Ale se ctí a myšlenkou, že máme pořád co pilovat.

Díky této prohře jsme postupovaly z tabulky z druhého místa a tak na nás čekal souboj s vítězkami druhé tabulky, kterými se staly Lvice Citov. Na tento zápas jsme se tedy vůbec netěšily, protože z předchozích turnajů už známe jejich styl hry. Zápas se odehrál přesně podle očekávání a naše nervy začínaly povolovat ještě jsme ani nemusely prohrávat… Vendy raději utekla z hřiště poté, co kousek od rozhodčího pobíhala růžová lvice půlmetru za lajnou s míčem a on se tvářil, že to aut nebyl… Pár pořádně ostrých faulů taky asi považoval za pohlazení a samozřejmě neviděl, jak protihráčka hrála rukou v jejich brankovišti a tím se tedy kopaní penalty nekonalo a nám to hru pěkně znechutilo. Ke konci prvního poločasu jsme dostaly gól. Ve druhém poločase jsme se stylem hry přizpůsobily Lvicím a tak se hra začala přiostřovat. Začaly jsme na ně docela tlačit a měly jsme i pár pěkných střel, které letěly na jejich brankařku. Ta ale prokázala své kvality a míč za sebe nepustila. Zápas skončil 1:0 pro Lvice, které si tímto zajistily postup do finále.

Pro nás měl turnaj pokračovat hrou s Lolly Pops o třetí místo, holek ale bylo málo a tak z turnaje odstoupily. Třetí místo bylo naše.

A jak turnaj dopadl? Lvice si svůj pohár nechaly doma poté, co na penalty porazily Přerov. Kdyby holky přerovačky vyhrály turnaj i letos, bylo by to už po třetí v sérii a tak by jim pohár podle pravidel zůstal. Lvicím se tak podařilo splnit své předsevzetí, že jim pohár nenechají.

Zúčastnili se: K.Dlouhá, M.Dorazilová, M.Žákovská, M.Kašpárková, P.Peterková, P.Vaňková, K.Nekolová, V.Sklenářová, Z.Konečná, P.Jemelková, L.Menšíková

Góly: Zuzka Konečná, Martina Žákovská

Fotky z turnaje si můžete prohlédnout na této adrese: martiisek.rajce.idnes.cz/Turnaj_Citov_24.7.2010/