Želatovice hostily nedoslýchavé sportovce

31.07.2010 11:10

Na Želatovickém hřišti jsme sobotní dopoledne odehrály na první pohled jeden z mnoha přáteláků. Dva týmy nastoupené v rozdílných dresech se snažily co nejčastěji dopravit míč do protivníkovy brány. Přesto byl náš zápas velmi neobyčejný. Soupeřův tým totiž tvořili nedoslýchaví a neslyšící lidé.

Všechny jsme byly hodně zvědavé, jaký přátelák bude. Přece jen nehrajeme taková utkání každý den… Počáteční rozpaky ale byly po pár minutách rozptýleny a hrál se zápas rozdělený na tři série po patnácti minutách. Vzhledem k velkému horku, které na hřišti panovalo, se nikdo kratšímu časovému limitu nebránil.

Vývoj zápasu určovali naši hosté složení ze čtyř mužů a dvou žen (z toho jedna byla naše Kačka). Nám se zpočátku v tom horku vyloženě nechtělo běhat. J Během první třetiny se naši hosté dostali do vedení 4:0!! Rychle se jim podařilo odhalit naše slabiny a perfektně jich využívali ve svůj prospěch. Nenechali nás téměř ani vystřelit. Ve druhé třetině byla už jasně vidět naše nespokojenost s vývojem zápasu a konečně jsme se trochu vyhecovaly a začaly hrát trochu fotbal! Následovaly dva rychlé góly od Peti a Menši, kterými jsme se snažily dohnat, co se dalo! Začátkem třetí třetiny se však objevil míč v naší síti popáté a stav 5:2 se udržel až do konce utkání.

„Byla to pro nás velká zkušenost, máme co dohánět a vylepšovat. Naši hosté vyhráli právem, většinu zápasu nás přehrávali“ komentovala zápas kapitánka Menša. Na závěr se jsme se se soupeři domluvily na odvetě ke konci prázdnin.

„Rádi přijedou, sami hned říkali, že snad přáteláků spolu odehrajeme více,“ líčila první dojmy hostujících Kača Nekolová, která přátelské utkání domluvila. Nedoslýchavé sportovce poznala v Poradenském centru pro neslyšící a nedoslýchavé v Kroměříži, kde pracuje. Nápad sehrát spolu utkání na sebe nenechal dlouho čekat. Nakonec jsme společně vymyslely, že příští zápas by mohl být malý turnaj s grilováním. Pokud se nám podaří sehnat ještě jeden až dva týmy. Takže pokud byste měli zájem zahrát si s námi fotbálek, dejte vědět, budeme moc rády. M.Ž.

 

Fotky z přátelského utkání si můžete prohlédnout zde: martiisek.rajce.idnes.cz/Fotbalek_10.7.2010_v_Zelatovicich/